Video embed

Xara 3d

marți, 8 decembrie 2015

Combustia spontană - oameni care ard din interior

Ce este combustia umană spontană : 
Este procesul prin care un organism omenesc intră în combustie, din interior, şi arde parțial sau complet - în general doar trunchiul.
În multe cazuri victimele sufereau probleme de mobilitate : handicap motor, obezitate, stare de ebrietate, sau erau sub efectul sedativelor.
În majoritatea cazurilor nu au existat martori oculari.
În toate cazurile au fost implicate persoane adulte, fiind cunoscut doar cazul unui singur bebeluș, din India, care a suferit o combustie umană spontană. 

Au fost înregistrate în jur de 200 de cazuri de combustie spontană, începând cu secolul XVII, dar cu siguranţă au existat mult mai multe, nefiind însă consemnate istoric de nimeni, fiind ascunse din cauza aspectului magic, misterios, demonic, anormal.
De ce se spune "spontană" :  "Spontan, -ă, spontani, -e, adj. (Adesea adverbial) Care se face sau se produce de la sine, fără vreo cauză exterioară aparentă; care se face de bunăvoie, fără a fi silit de nimeni; care apare brusc, pe neașteptate.  Care acționează cu promptitudine.  Care nu este conștient." Sursa: DEX '09 (2009)
 
Cum se manifestă fenomenul :  
Marea majoritate a cazurilor s-au produs în interiorul unor clădiri, în mediu închis. 

Covorul, mobilierul şi restul obiectelor din jurul victimei au rămas în general intacte.
Arderea rămâne localizată în trupul victimei, şi nu se extinde.
În încăpere se acumulează funingine rezultată de la ardere.
Organismul nu se afla în contact direct cu o sursă externă de foc sau căldură, combustia având loc din interior spre exterior, deci o cauză internă.  
Trupul este ars în măsură mai mare decât în cazul unor incendii, care au alte cauze, ceea ce evidenţiază faptul că temperatura de ardere este foarte mare. 
În general combustia nu cuprinde întreg corpul, de obicei doar trunchiul fiind în stadiu de cenușă, iar extremitățile rămân mai puțin sau deloc afectate (membrele şi capul - în poziţia orizontală).

Explicaţii :  
Nu s-a putut găsi încă o explicaţie ştiinţifică validă, deoarece lipsesc amănunte și date precise, şi nu se cunoaşte o cauză ştiinţifică pentru producerea combustiei interne la o temperatură aşa de ridicată. 
În marea majoritate a cazurilor lipsesc rapoartele medicului legist sau investigații detaliate.
 
Există o mulțime de teorii şi ipoteze, poziția majorității oamenilor de știință fiind de scepticism asupra realităţii fenomenului combustiei spontane, ca ardere iniţiată şi întreţinută din interiorul organismului.
În majoritatea cazurilor nu au existat cercetări sau studii asupra fenomenului și a cauzelor care l-au putut produce, relatările bazându-se pe mărturii şi zvonuri.

Explicaţiile de tip paranormal şi parapsihologic iau în calcul faptul ştiinţific că organismul uman nu poate să se carbonizeze decât în condiţiile existenţei unei surse de ardere externă foarte puternice, deoarece este constituit din peste 70 % din apă.

"Pentru a se atinge temperatura optimă de ardere, adică 1.000 de grade Celsius, cuptorul se încinge cu ajutorul a 40 metri cubi de gaz metan. 
În două ore cadavrul se transformă în cenușă şi oase calcinate ce trebuiesc mărunțite." - Wikipedia - https://ro.wikipedia.org/wiki/Crematoriul_Vitan-B%C3%A2rze%C8%99ti
În multe cazuri de combustie umană spontană, cel puţin o parte din trupul victimelor (în general abdomenul şi toracele) s-a transformat în cenușă, inclusiv oasele
Cercetările au arătat că temperatura necesară dezvoltată a fost în jur de 1.700 grade Celsius !
În crematoriile moderne se lucrează cu o temperatură cuprinsă între 800 și 1.000 grade Celsius, ceea ce duce la o ardere incompletă a oaselor mari (se calcinează doar), care trebuiesc măcinate ulterior. 

Deşi în denumire intră şi cuvântul "spontană", nu au existat martori oculari care să confirme cât de spontană a fost iniţierea combustiei, şi cât de rapidă. 

Putem doar presupune faptul că iniţierea arderii, autoaprinderea, a fost spontană, în sensul în care
1 - s-a produs de la sine, fără vreo cauză exterioară aparentă,  
2 - s-a manifestat brusc, pe neașteptate.
Se pare că victimele au fost mereu luate "pe nepregătite", şi nu au apucat să strige după ajutor sau să facă ceva pentru a încerca să oprească combustia. 
Este probabil, deci, că moartea survine rapid, brusc. 
În general cadavrele au fost găsite câteva ore mai târziu după producerea arderii, în urma mirosului degajat. 

Există şi cazuri care seamănă oarecum cu cele de combustie spontană, în care oamenii nu au decedat, şi au povestit cum anumite zone ale corpurilor lor s-au autoaprins, dar în multe astfel de relatări temperatura degajată nu a fost mare, nu a transformat carnea în cenuşă, arderea nu s-a extins, etc. 
Deci, cred că se poate vorbi de existenţa unei varietăţi de cauze privind autoaprinderea organismului, care diferă între ele şi prin manifestarea efectelor. 
De exemplu există un fenomen de ardere care se manifestă în exterior, nu în interior, în care flăcări de diverse dimensiuni au apărut la suprafaţa corpului unor diverşi subiecţi, care au reuşit să le stingă destul de rapid.
De remarcat deci faptul că există o oarecare diferenţă între arderea internă, anaerobă, în spaţiu închis, în interiorul organismului, şi cea aerobă, care se produce la suprafaţa sa.
Opinia mea este că, dpdv ştiinţific, fenomenul se poate datora dezvoltării unor compuşi chimici metabolici de natură specială, produşi prin metabolism, care, atunci când intră în contact unul cu altul (unii cu alţii), pot dezvolta o reacţie exotermă cu puternică eliberare de căldură.
Aceasta poate fi o cauză, dar nu şi singura, de aceea, după cum vei vedea în materialele video de mai jos, ea pare perfect plauzibilă pentru unele cazuri, dar nu pentru toate.
Cazurile în care "focul" a provenit din zona abdomenului şi a perforat carnea şi pielea, lăsând o gaură deschisă în acea zonă, indică faptul că ipoteza mea poate fi luată în calcul în mod serios. 
Posibil ca în aceste cazuri să fi existat un anumit catalizator comun, sau catalizatori de natură asemănătoare, care au favorizat declanşarea reacţiei exoterme.
Ipoteza arderii întreţinută doar de alcoolul ingerat, existent în celule, a fost invalidată, din cauza faptului că temperatura degajată de arderea alcoolului este foarte mică.  

Ipoteze ştiinţifice :
Efectul de fitil a fost propus de D. J. Gee în 1965 pentru a explica decesul unei femei.
Efectul se produce când un articol de îmbrăcăminte se aprinde dintr-o sursă de foc extern

În anumite condiții, focul arde întâi pielea, apoi grăsimea subcutanată, care începe să se topească (ca ceara lumânării), îmbibă materialul hainei, şi apoi haina arde continuu, îmbibată, ca fitilul unei lumânări
În acest mod arderea poate continua ore întregi. 
Grăsimea umană arde la temperatura de 215 grade Celsius, dar când este îmbibată într-un material, poate arde la temperaturi mai scăzute. 
Temperatura degajată este mult mai scăzută decât în crematorii, dar arderea durează mai mult timp, ceea ce face ca rezultatul să fie asemănător.
Acest caz particular se aplică în special persoanelor obeze, care au multă grăsime.
Dar oasele nu se pot face scrum, ca şi în cazul combustiei interne.
În plus, un specialist în domeniu poate recunoaşte destul de uşor un astfel de caz, în care este absolut necesară existenţa unei surse de foc externe.
Analiza oaselor, de asemenea, este concludentă...
Iar cea mai importantă caracteristică, după mine, este legată de factorul timp de ardere necesar pentru a provoca decesul : timpul necesar, de când începe să-ţi ardă haina de la o ţigară, că ai adormit în pat, şi se aprinde haina, după care ţi se arde pielea, apoi arderea găureşte pielea şi ajunge la stratul de grăsime subcutanat, care intră în combustie, până când combustia provoacă decesul - acest timp este destul de îndelungat, şi, în plus DUREREA provocată de arderea pielii, a grăsimii, şi mirosul degajat, ar fi suciente ca să te trezească şi din... morţi. :) 
Doar o persoană care este în comă alcoolică, probabil că nu s-ar mai trezi de durere, miros, fumul degajat, nu-i aşa ?
Un om normal ar sări din pat ca... ars, din momentul în care pielea sa ar fi atinsă de focul degajat de haina aprinsă, şi ar striga, mai bine zis ar urla, şi s-ar dezbrăca, şi-ar turna apă pe el, etc...
Aceste cazuri pot fi deci admise privind persoane aflate în comă alcoolică sau imobilizare locomotorie, deşi în acest din urmă caz ar trebui să strige după ajutor, cel puţin atât...

Ceea ce este uimitor în cadrul unor combustii spontane este faptul că, în unele cazuri, deşi corpul se face cenuşă, obiectele din imediata apropiere şi chiar şi mare parte din haine rămân neatinse de foc, ca şi cum nu ar fi nici un foc deschis.


Ipoteze lansate de-a lungul timpului :
- intervenția divină, teorie acceptată în sec XVIII și XIX,
- energii mistice,
- intervenția spiritelor,
- consumul de alcool, alcoolul fiind inflamabil.
- energia electrostatică - teorie descrisă de John E. Heymer în cartea sa "The Entrancing Flame"
- particula atomică numită de Larry Arnold pyroton, parte a unei raze cosmice. Larry Arnold este directorul organizației Parascience International, în anul 1995 a lansat o carte numită "În flăcări !" în care a dezbătut teoria.

- ipoteza spirituală ia în considerare existenţa "focului interior", numit de tibetani "tummo", energie de foc care emană căldură. În materialele video vei vedea şi o demonstraţie a unui terapeut filipinez capabil de a se folosi de energia de tip Yin şi cea Yang pentru a crea un "curent", flux energetic vindecător, pe care îl poate transforma şi în energie calorică, ce arde, aprinzând un foc cu el (un ziar în demonstraţie), după dorinţă...


Linkuri utile : https://ro.wikipedia.org/wiki/Ardere
-https://en.wikipedia.org/wiki/Tummo


Link film documentar subtitrat privind Combustia spontană
http://vplay.ro/search/combustia%20spontan%C4%83

O serie de materiale video despre combustia spontană, din playlistul meu Paranormal, Parapsihologie (din păcate doar primul este în limba română) :


Imagini privind combustia spontană (atenţie, unele sunt şocante ) : Link

Lecturarea articolului în Live:

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde 
(Pt audiţie, dacă nu se deschide fişierul, selectează deschiderea fişierului cu "Music player for Google drive" - de la "Deschideţi" aflat pe mijlocul paginii sus, după ce dai click pe pătratul cu săgeată spre dreapta din dreapta sus, sau accesează al doilea link) :
1. https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing ;
2. Playlist audiţie - http://www.driveplayer.com/#playlistId=0B6aZWulFbbTCQThsemtyaUotclU&userId=107210686182850199192


CĂRŢI SPIRITUALITATE, EZOTERISM, PARANORMAL, PARAPSIHOLOGIE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html



Dacă ţi-a plăcut:
- dă un Like şi o Distribuire ( pe PC latura din stânga a monitorului şi sub fiecare articol, pe dispozitivele mobile în partea de jos a ecranului - 2 săgeţi de apăsat pt Urmărire (Follow) şi Partajare / Distribuire, şi sub fiecare articol )
- pe PC apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks). 
- abonează-te prin email, prin serviciul FeedBurner la acest blog aici : http://feeds.feedburner.com/Kato-ParapsihologieExtrasenzorial  
Abonează-te la postările noi ale blogurilor mele prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Subscribe to Spirit by Email
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen în căsuţa de "Căutare", sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) :  http://youtube.com/user/katonanico
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Mulţumesc !

Aici ai linkul lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Loveblog4all" la un click distanţă - peste 500 articole ! : 
http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html



 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu