Video embed

Xara 3d

sâmbătă, 7 ianuarie 2017

Cum poţi "vâna fantome, spirite" (ghost hunting) şi detecta radiaţiile nocive




"Câmpul magnetic este o mărime fizică vectorială ce caracterizează spațiul din vecinătatea unui magnet, electromagnet sau a unei sarcini electrice în mișcare. 
Acest câmp vectorial se manifestă prin forțele care acționează asupra unei sarcini electrice în mișcare (forță Lorentz), asupra diverselor materiale (paramagnetice, diamagnetice sau feromagnetice după caz). 
Poate fi măsurat cu magnetometrul
Mărimea care măsoară interacțiunea dintre câmpul magnetic și un material se numește susceptibilitate magnetică.
Câmpul magnetic și câmpul electric sunt cele două componente ale câmpului electromagnetic
Prin variația lor, cele două câmpuri se influențează reciproc și astfel undele electrice și magnetice se pot propaga liber în spațiu sub formă de unde electromagnetice." Wikipedia

"Câmpurile magnetice sunt cantități vectoriale caracterizate prin putere și direcție. 
Puterea unui câmp magnetic se măsoară în tesla în unitățile SI (Sistemul Internaţional), şi în gauss în sistemul CGS de unități. 
10,000 gauss sunt egali cu un tesla. 
Măsurătorile câmpului magnetic al Pământului sunt adesea citate în unități de nanotesla (nT), numit şi un gama. 
Câmpul magnetic al Pământului poate varia de la 20,000 la 80,000 nT, în funcție de locație, fluctuații ale câmpului magnetic al Pământului sunt de ordinul a 100 nT, și variații de câmp magnetic datorate anomaliilor magnetice pot fi în intervalul picotesla (pT). 
Gaussmetrele și teslametrele sunt magnetometre care măsoară în unități de gauss sau tesla. 
În anumite contexte, magnetometru este termenul utilizat pentru un instrument care măsoară câmpurile mai mici de 1 militesla (mT) și gaussmetrul este utilizat pentru măsurarea celor mai mari de 1 mT.
Gauss, unitatea CGS de densitate de flux magnetic a fost numită în onoarea lui Carl Friedrich Gauss, definit ca fiind un maxwell per centimetru pătrat; este egal cu 1 x 10-4 tesla (unitatea SI).
Sondajele magnetometrice pot fi utile în definirea anomaliilor magnetice reprezentate de minereuri (detecție directă), sau, în unele cazuri minerale gangă asociate cu depozite de minereu (indirect sau detectarea inferenţială). 
Aceasta include minereu de fier, magnetit, hematit și de multe ori pirotita (Pyrrhotite)." Sursa: Wikipedia

Pământul seamănă cu un magnet imens.

Câmpul magnetic al Pământului este similar cu cel al unui magnet şi este înclinat cu 11 grade faţă de axa nord-sud a planetei.Este aliniat pe direcţia nord-sud, emanând din polul sud, traversând suprafaţa planetei aproape paralel cu suprafaţa terestră, pentru a se arcui deasupra polului nord. Link imagini
În prezent câmpul magnetic terestru are 0,5 Gauss (0,3 Gauss la Ecuator si 0,7gauss la poli).
Organismele vii s-au adaptat la mediu, deci şi la nivelul normal al câmpului magnetic terestru, de aceea variaţiile mari produc tulburări, disfuncţii, boli, şi chiar moartea.
Cercetările ştiinţifice au demonstrat că în lipsa câmpului magnetic proteinele se descompun, deci viaţa, aşa cum o ştim pe Terra, este condiţionată de prezenţa câmpului magnetic. 
Conform acestui câmp, tot ce există vertical pe Terra este polarizat, are doi poli, + -

În plus, deoarece suprafaţa Terrei şi ionosfera se comportă ca armăturile unui condensator, în care mediul dielectric este aerul, există continuu descărcări electrice pe tot globul, ceea ce a condus la existenţa unui câmp electromagnetic constant în mediul în care trăim, şi a unor pulsaţii ale acestui câmp, conform "Rezonanţei / frecvenţei Scumann" - vezi articolul meu de aici: http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.com/2016/12/afla-ce-este-rezonanta-rezonanta.html
De ce este Pământul magnetizat, şi care este originea câmpului magnetic terestru, nimeni nu ştie cu precizie, există doar ipoteze
Unii oameni de ştiinţă afirmă că se datorează miezului lichid al planetei, care are în componenţă metale precum fierul şi nichelul, care dă naştere unui câmp magnetic datorită dispunerii şi mişcării sarcinilor electrice din compoziţia atomilor acestor elemente chimice - efect de dinam produs datorită mişcării în convecţie a sarcinilor electrice prezente în structura nucleului exterior al Pământului.
Un fluid bun conductor din punct de vedere electric aflat în mişcare de rotaţie şi de convecţie poate genera şi întreţine un câmp magnetic.
Rotaţia Pământului în jurul axei sale joacă un rol foarte important în generarea şi întreţinerea câmpului magnetic terestru. 
Sonda spaţială Mariner 2 nu a detectat un câmp magnetic în cazul planetei Venus, deşi observaţiile astronomice arată că Venus are o structură geologică asemănătoare Terrei. 
Diferenţa esenţială o constituie perioada foarte mare de rotaţie a lui Venus în jurul propriei axe, egală cu 243 de zile terestre. 
Deci se consideră că mişcarea de rotaţie a lui Venus în jurul axei sale este prea lentă pentru a produce efectul de dinam.
Deoarece procesele fizico-chimice au loc adânc în interiorul Pământului, măsurarea şi observarea lor directă nu sunt posibile. 
Există modele simulate pe calculator, care încearcă reproducerea proceselor care se petrec în miezul lichid al planetei, şi s-au obţinut cu ajutorul lor confirmări ale faptului că mişcările turbionare de rotaţie ale unor fluide conductive din punct de vedere electric pot produce şi auto-întreţine câmpuri magnetice.
Dar... magma are temperatura de 7000°C, nichelul îşi pierde proprietăţile magnetice la 671 °F, iar fierul la 1043 °F... Importante, deci, se pare că sunt proprietățile conductive, nu atât cele magnetice...
Pe baza studierii straturilor geologice sedimentare, s-a stabilit faptul că inversiunea polilor magnetici s-a produs de 171 de ori pe parcursul ultimilor 71 de milioane de ani.
Polul nord magnetic se deplasează în direcţia nord-vest, pe parcursul secolului XX s-a deplasat cu aproximativ 1.100 de kilometri, iar începând cu anul 1970 rata sa de deplasare a crescut de la 9 km/an la 41 km/an. 
Dacă se va menţine tendinţa actuală, locaţia sa va ajunge ajunge peste 50 de ani prin Siberia, dar estimările indică faptul că actuala tendinţă de accelerare a vitezei de deplasare va fi înlocuită cu una de încetinire, însoţită de o schimbare a direcţiei de deplasare.

Mai multe detalii despre câmpul magnetic aveţi în alte articole scrise anterior, nu mai insist aici, dar vreau să conştiezi importanţa deosebită a câmpului magnetic pentru viaţă, faptul că este indispensabil, că face parte din viaţa noastră normală, naturală, şi că orice variaţii de câmp magnetic influenţează starea ta de sănătate!
În plus, se pare că majoritatea (dacă nu chiar toate) fenomenelor paranormale prezintă în desfăşurarea lor şi modificări / alterări ale câmpului magnetic.
De exemplu, în cazul instalaţiei extraterestre din Iakutia care doboară meteoriţi în aer, s-a depistat un câmp neobişnuit de mare în zonă, anomalii geomagnetice (am articol în lucru), la fel în Pădurea Baciu-Hoia unde sunt apariţii misterioase OZN şi alte fenomene "ciudate", în cazul "Experimentului Philadelphia" s-a folosit un câmp magnetic foarte puternic generat de o bobină Tesla, etc.
Deci, consider foarte util să ai la tine un instrument de detectare şi măsurare a câmpului magnetic, şi, deoarece majoritatea oamenilor încep să aibă acum un smartphone personal, am să postez mai jos un soft gratuit care transformă smartphone-ul tău într-un... magnetometru eficient, dacă telefonul este dotat cu un senzor de câmp magnetic încorporat (are busolă).
Am folosit acest soft pe android, m-am jucat un pic cu el, dar încă nu l-am testat comparativ cu un aparat profesional ca să văd ce erori de măsurare are.
Producătorul avertizează că erorile ţin de calitatea şi acurateţea senzorului telefonului, nu de soft, deci nu daţi vina pe soft ci probaţi-l cu mai multe telefoane.
Aşadar am întocmit un tutorial privind utilizarea acestui soft, pe care îl consider foarte util.
Poţi măsura câmpul din locuinţa ta, din zona în care stai mai mult, în care dormi, în camera copilului, câmpul emanat de aparatele tale electrocasnice, de instalaţia audio - boxele mari care au difuzoare mari au şi magneţi mari incorporaţi, deci nu staţi în preajma lor !
În plus, producătorul acestui soft are şi unul dedicat măsurării câmpului wi-fi, util pentru a studia zonele din apartamentele de bloc în care este cea mai mică rdiaţie.  
Cu acest soft am depistat faptul că sunt iradiat de vreo 18 routere wi-fi în apartamentul de bloc în care locuiesc la etajul doi, şi mă gândesc că ar fi cazul să mă mut. În pivniţă cred că aş fi mai protejat de radiaţii... :) 
Vezi materialul meu video, în care am arătat că wooferul meu emite un câmp magnetic foarte puternic aproape de difuzor, dar acesta scade rapid cu distanţa.

Este greu însă de precizat influenţa pe care aceste surse de câmp magnetic o produc privind distribuţia câmpului magnetic şi celor electromagnetice din spaţiul înconjurător. 
Am să mai studiez problema, căci nu cunosc, nu sunt un bun fizician.
Curios faptul că mouse-ul emite şi el destul de tare, mult mai tare decât tastatura, deci nu cred că este recomandabil să îţi uiţi mâna pe mouse când nu îl foloseşti.
Am un mouse optic - 3D Optical mouse, şi scrie pe eticheta lui că este fabricat în China, "Tested to comply with FCC standards".
Deci, ce sunt standardele FCC ?
"FCC Declaration of Conformity
Declaraţia de conformitate FCC sau eticheta FCC /marca FCC este o marcă de certificare pentru produse electronice fabricate sau comercializate în Statele Unite, care certifică faptul că interferenţele electromagnetice din dispozitiv sunt sub limitele aprobate de către Comisia Federală de Comunicaţii.
Eticheta FCC se găseşte chiar şi pe produsele vândute în afara teritoriului Statelor Unite, deoarece acestea sunt fie produse fabricate în SUA şi au fost exportate, sau au fost fabricate în alte ţări, care au SUA ca prima piaţă (de exemplu: Japonia, China).

Acest lucru face ca eticheta FCC să fie recunoscută la nivel mondial.
Comisia Federală de Comunicaţii a stabilit reglementări privind interferenţa electromagnetică în conformitate în 1975. 
După mai multe modificări de-a lungul anilor, aceste reglementări au devenit proceduri de conformitate şi de certificare în 1998.
Marca de certificare FCC este obligatorie pentru echipamente IT, cum ar fi calculatoare, comutate-mode surse de alimentare, monitoare, receptoare de televiziune, emiţătoare de putere redusă, dispozitive ştiinţifice şi medicale, dispozitive care emit radiaţii RF.
În ianuarie 2012, existau 279 laboratoare de testare la nivel mondial, acreditate, care sunt calificate să emită declaraţia de certificat de conformitate FCC.
Chiar dacă cele mai multe dintre ţările exportatoare de echipamente electronice pe piaţa din SUA au propriile standarde de certificare şi mărcile de conformitate (de exemplu: CCC marca de certificare pentru China, VCCI (Consiliul voluntar pentru controlul interferenţelor) marca pentru Japonia, marca KCC pentru echipamente de comunicaţii - Coreea de Sud şi marca BSMI pentru Taiwan, cele mai multe dintre produsele vândute încă în aceste pieţe au marca FCC." - sursa şi mai multe detalii privind privind mărcile internaţionale de conformitate a produselor:  Link
Vezi şi Federal Communications Commission (FCC) - wikipedia
"The new FCC exposure limits are also based on data showing that the human body absorbs RF energy at some frequencies more efficiently than at others
As indicated by Table 1 in Appendix A, the most restrictive limits occur in the frequency range of 30-300 MHz where whole-body absorption of RF energy by human beings is most efficient. 
At other frequencies whole-body absorption is less efficient, and, consequently, the MPE limits are less restrictive. 
MPE limits are defined in terms of
- power density (units of milliwatts per centimeter squared: mW/cm2 ), 
- electric field strength (units of volts per meter: V/m) and 
- magnetic field strength (units of amperes per meter: A/m). 
In the far-field of a transmitting antenna, where the electric field vector (E), the magnetic field vector (H), and the direction of propagation can be considered to be all mutually orthogonal ("plane-wave" conditions), these quantities are related by the following equation:
S = E2/ 3770 = 37.7H2
where: S = power density (mW/cm2 ), 
E = electric field strength (V/m),
H = magnetic field strength (A/m)
(Note that this equation is written so that power density is expressed in units of mW/cm2 . The impedance of free space, 377 ohms, is used in deriving the equation)" 
"Measurements and calculations to demonstrate compliance with MPE field strength or power density limits for devices operating above 6 GHz should be made at a minimum distance of 5 cm from the radiating source. 
(1) Limits for Occupational/Controlled exposure: 0.4 W/kg as averaged over the whole-body and spatial peak SAR not exceeding 8 W/kg as averaged over any 1 gram of tissue (defined as a tissue volume in the shape of a cube). 
Exceptions are the hands, wrists, feet and ankles where the spatial peak SAR shall not exceed 20 W/kg, as averaged over any 10 grams of tissue (defined as a tissue volume in the shape of a cube). Occupational/Controlled limits apply when persons are exposed as a consequence of their employment provided these persons are fully aware of and exercise control over their exposure. 
Awareness of exposure can be accomplished by use of warning labels or by specific training or education through appropriate means, such as an RF safety program in a work environment. 
(2) Limits for General Population/Uncontrolled exposure: 0.08 W/kg as averaged over the whole-body and spatial peak SAR not exceeding 1.6 W/kg as averaged over any 1 gram of tissue (defined as a tissue volume in the shape of a cube). 
Exceptions are the hands, wrists, feet and ankles where the spatial peak SAR shall not exceed 4 W/kg, as averaged over any 10 grams of tissue (defined as a tissue volume in the shape of a cube). 
General Population/Uncontrolled limits apply when the general public may be exposed, or when persons that are exposed as a consequence of their employment may not be fully aware of the potential for exposure or do not exercise control over their exposure. 
Warning labels placed on consumer devices such as cellular telephones will not be sufficient reason to allow these devices to be evaluated subject to limits for occupational/controlled exposure."
- sursa:  https://transition.fcc.gov/Bureaus/Engineering_Technology/Documents/bulletins/oet65/oet65.pdf
După cum vedem din text şi tabel, câmpul electromagnetic este absorbit de corpul uman selectiv, în mod specific pentru diferite game de frecvenţe, deci de aceea limitele impuse tehnologiei variază cu frecvenţa de emisie a aparaturii. 

Modul de măsurare a câmpului, câteva detalii:
"Câmpul are două componente principale – componenta reactivă şi cea radiativă.
Componenta reactivă - se referă la energia înmagazinată în regiunea din apropierea sursei şi este responsabilă de efectele asupra omului
Aceasta regiune se găseşte în jurul sursei, până la o distanţă de aprox. 1/6 m - 2 m (regiunea câmpului apropiat).
Măsuratorile în regiunea câmpului apropiat sunt dificile, deoarece chiar introducerea sondei pentru măsurare poate modifica substanţial câmpul (de aceea se foloseşte dozimetria computaţională sau dozimetria bazată pe fantome - un model anatomic reprezentând structuri ale corpului uman, de cele mai multe ori configuraţii ale capului, construite din materiale cu rezistenţă electrică apropiată de cea a țesuturilor biologice).

Componenta radiativă se găsește la distanţe mai mari de lungime de undă (regiunea câmpului îndepărtat), unde unda electromagnetică poate fi descrisă ca o undă plană, raportul dintre intensitatea câmpului electric și cea a câmpului magnetic fiind constant. Această caracteristică face suficientă măsurarea unei singure componente a câmpului. 
Între cele două regiuni există o zonă de tranziție, în care predomină componenta radiativă. 
Deoarece lungimea de undă este invers proporțională cu frecvenţa, aceste regiuni variază considerabil, de la 1 mm la 100 km în banda de radiofrecvență. 
De exemplu, pentru frecvente mai mari de 300 MHz ( < 1 m ), expunerea populației are loc în regiunea câmpului îndepărtat, exceptând situația în care persoana se apropie la o distanţă mai mică de un metru (1 m) de sursă.

Câmpul magnetic este caracterizat de doi parametri: 
1 - puterea câmpului (H), care se măsoară în A/m și 
2 - densitatea fluxului (B), care se măsoară în gauss (G) și tesla (T).
(A = amper, V = volt, s = secundă, m = metru).
Relația între acestea este 1 G = 10−4 T sau 10 G = 1 mT, 1 µT = 10 mG (µ = micro, m = mili).
Densitatea fluxului - reprezintă produsul dintre intensitatea câmpului electric și a câmpului magnetic (puterea undei), raportat la suprafața prin care se propagă unda. 
Relația dintre H și B este B = µH, unde µ este permeabilitatea magnetică a mediului.
Intensitatea câmpului electric se măsoară în V/m.


Pentru a efectua o măsurătoare corectă și relevantă a intensității câmpului electromagnetic, trebuie avute în vedere următoarele:
- compatibilitatea aparatului de măsura cu banda de frecvenţă a surselor monitorizate;
- măsurarea pe trei direcții ortogonale în fiecare punct, dacă aparatul are senzor unidirecțional (aparatul isotropic este ideal);
- luarea în calcul a alterării măsurătorii de către sondă, în regiunea câmpului apropiat;
- efectuarea de măsurători în mai multe puncte ale locației, respectiv o măsurătoare ambientală și mai multe măsurători în proximitatea surselor din locația respectivă." 

Sursa şi mai multe detalii utile:  http://camp-electromagnetic.infarom.ro/masurare.html

Pentru a înţelege importanţa cunoaşterii mediului electromagnetic în care trăieşti, a prezenţei radiaţiilor nocive, am inclus mai multe materiale video în playlistul meu youtube "Energetica corpului uman" (are 296 de videoclipuri ian 2016)


Ai mai jos softul promis, primul dintr-o serie utilă pentru depistarea şi conştientizarea radiaţiilor de câmp din mediul în care îţi desfăşori viaţa ta de zi cu zi.
În curând voi prezenta şi o serie de aparate de detecţie şi măsurare profesionale, pentru cei interesaţi, care pot fi comandate şi cumpărate online!

Gauss Meter 2.944 (Android) keuwlsoft - siteul producătorului: http://www.keuwl.com/GaussMeter/

Linkul de descărcare a aplicaţiei pe telefon: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.keuwl.gaussmeter&hl=ro


Necesită Android 2.3 sau o versiune ulterioară.
Această aplicație utilizează senzorul de câmp magnetic de pe smartphone-ul tău, pentru a măsura densitatea de flux magnetic (B), în Gauss sau Tesla.

PENTRU INDICAȚIE APROXIMATIVĂ NUMAI.
Rezultatele obținute depind de dispozitiv și hardware-ul acestuia, adică de calitatea senzorilor din telefonul tău. 
Aparatul Dvs. trebuie să aibă un senzor de câmp magnetic încorporat, pentru ca această aplicație să funcționeze! 
Caracteristicile includ:
- Format Analogic pentru a arăta lectura (citirea) curentă.
- Calcularea mediei.
- Valorile maxime și minime.
- Afişare unităţi Gauss şi Tesla.
- 4 opțiuni constante de timp. 3 viteze de actualizare.
- Grafic - indică depedenţa de timp a câmpului magnetic.
- Busolă
- Indicaţie sonoră - prin difuzor emite un sunet care variază odată cu variaţia măsurătorii,
- Detector de metale feroase - frecvența sunetului se va schimba cu schimbarea nivelului gauss.
- Autoscală sau manual (pinch & pan) Axa Y.
- Opțiunea de calibrare - dacă aveți un Gaussmetru calibrat sau o sursă magnetică cunoscută, puteți utiliza această opțiune pentru calibrarea contorului. (Aplicaţia este încă pentru indicație aproximativă).

Folosirea aplicației:
Odată încărcată aplicația, va funcţiona imediat, indicând valoarea densității fluxului magnetic pe cadran.

Începe resetând și calculând media valorilor maxime și minime. 
Cadranul va arăta valoarea curentă și se va auto-roti după cum este necesar. 
Valorile minime si maxime vor fi afișate de ace indicatoare albastre în cazul în care aceste valori se încadrează în scala (domeniul) cadranului. 
Sub cadran sunt afișate datele curente, minim, maxim și valorile mediate (media). 
Timpul în care a avut loc medierea este, de asemenea, prezentat pe lângă valoarea medie.


În partea de jos a ecranului există 4 butoane:
1- Clear - acesta șterge valorile minime, maxime și medii.
2- Difuzor - acesta emite un sunet a cărui frecvență este corelată cu nivelul de densitate de flux magnetic curent. 
Dacă mutați aparatul în jurul unui obiect magnetizat ascunse, vei fi capabil să-l localizezi prin ascultarea modificărilor în tonul sunetului (similar cu un detector de metale).
3- Info - acesta afişează un ecran de ajutor cu o scurtă explicație, un link către pagina web, și alte informații relevante.
4- Pauză - acest pune în pauză măsurarea. Apăsați din nou pentru a anula întreruperea.

Mai jos de primele 4 butoane este un afișaj digital al cărui conținut va varia în funcție de butoane:
- Settings (Setări) - aceasta deschide un meniu de setări din care pot fi schimbate unele opțiuni.
- Compass (Busolă) - aceasta pune o busolă în al doilea ecran, cu acul roșu îndreptat spre nord magnetic.

- Graph (Grafic) - Un grafic al seriilor de timp a magnitudinii densităţii de flux magnetic, și valorile în toate cele 3 axe.
Există 3 opțiuni de viteză pentru grafic, conform selectării din meniul de setări.

- CAL (Calibrare) - aceasta oferă opțiunea de a calibra aplicaţia în funcţie de valorile câmpurilor magnetice cunoscute (prin plasarea aparatului în ele).
În cazul în care este în modul manual axa y (manual y-axis), apoi este panoramat sau blocat, axa y se va adapta sau deplasa în mod corespunzător.
Opţiunea y-axis (axa y) Manual sau Autoscalare (auto-scale) se găsesc în meniul de setări.
În meniul de setări, cadranul poate fi setat pentru a avea: 
- o granularitate fină cu 1 gauss pe diviziune, 
- până la foarte grosier (1.000 gauss pe diviziune), 
- sau setat pentru a fi logaritmic.

Busola:
În plasarea orizontală, busola va indica spre nordul magnetic. 
Afişarea Nordului magnetic și nordul adevărat geografic, diferă în funcție de locație și devierile locale de câmp magnetic terestru datorate obiectelor din apropiere. 
În această aplicație, busola oferă doar o indicație a direcției de nord magnetic a Pământului, așa cum este indicat de acul roșu. 
Orientarea sau unghiul câmpului magnetic făcut cu planul dispozitivului (telefonului) este prezentat în stânga sus a busolei. 
În dreapta sus este indicată înclinarea câmpului magnetic faţă de orizontală. 
Înclinarea câmpului magnetic al pământului este, de asemenea, dependentă de locație. 
Utilizați cu precauție, deoarece calitatea şi acurateţea senzorului hardware de câmp magnetic va varia de la un dispozitiv la altul!
image showing x y z directions
Gauss, Tesla și câmpurile magnetice:
Gauss și Tesla sunt ambele unități de densitate de flux magnetic, B, și 1 Tesla = 10,000 Gauss.
Materiale feromagnetice pot avea permeabilitățimagnetice mai mari și pot deveni magnetizate.

Prin urmare, materialele feromagnetice pot influența câmpul magnetic local, în funcție de tip, geometrie, dimensiune și așa mai departe. 
Astfel, această aplicație poate fi folosită ca un detector de metale pentru a căuta materiale feromagnetice, cum ar fi fier și oțel. 
Această aplicație nu va detecta metale non magnetice (de exemplu cupru, aluminiu), care de obicei se bazează pe tehnicile actuale de detecție Eddy (Eddy-current testing).Eddy-current testing - Testarea cu curenți turbionari (de asemenea, frecvent văzută ca "eddy current testing" "ECT", este una dintre multele metode de testare electromagnetice utilizate în testarea nedistructivă (NDT), utilizarea inducției electromagnetice pentru a detecta și caracteriza defectele de suprafață și de sub suprafață, din materiale conductoare.
Testarea cu curenți turbionari (ECT) ca tehnică de testare, își găsește rădăcinile în electromagnetism. 

Curenții turbionari au fost observaţi pentru prima dată de François Arago în 1824, dar fizicianul francez Léon Foucault este creditat cu descoperirea curenților turbionari, în 1855. 
ECT s-a dezvoltat ca urmare a descoperirii inducției electromagnetice în 1831 de către omul de știință englez Michael Faraday.
Faraday a descoperit că atunci când există un traseu închis prin care poate circula curentul, și un câmp magnetic variabil în timp trece printr-un conductor (sau invers), un curent electric va fi produs prin acest conductor. - Wikipedia

Constanta de timp

Constanta de timp poate fi setată la 0,5 secunde, 1 secundă, 2 secunde sau 5 secunde. 

Pentru schimbarea rapidă a nivelurilor de B-câmp, o constantă de timp mai mic este cea mai bună.

Aplicația va face media de date pe un timp constant de ponderare cu o scădere liniară de pe întreaga lungime a constantei de timp.

Viteza de actualizare variază cu cât de des este afișată o nouă măsurătoare. Implicit este de 100 ms, dar poate fi schimbată la 350 ms sau 1 s, dacă preferi actualizări mai lente.


Calibrarea:
Pentru calibrare, apăsați mai întâi butonul CAL. Modul CAL vă permite să măsurați până la două puncte de calibrare pentru fiecare dintre cele 3 axe B-câmp și introduceți valorile reale.
Valoarea reală poate fi determinată cu un Gaussmetru calibrat sau o sursă magnetică de putere cunoscută.
Unul dintre punctele de calibrare de referință ar putea fi plasarea dispozitivului într-o cameră de aducere la zero (de exemplu scut metalic Mu).
Valorile de calibrare introduse sunt stocate la ieșirea și repornirea aplicației. Pentru a șterge orice valori de calibrare introduse, apăsați CAL.
Apăsând Cancel (Anulare) se iese din modul de calibrare.
Apăsând Set CAL se va stabili noua calibrare pe baza datelor din tabele.
Este nevoie de cel puțin un punct de date și valoarea reală corespunzătoare înainte ca o nouă calibrare poate fi setată.
Fiecare dintre axe sunt măsurate separat pentru calibrare și sunt selectate cu ajutorul butoanelor Bx, By și Bz din tabel. 
Numai axele cu punctele de calibrare efectuate vor fi actualizate la setarea noii calibrări.
Apăsând caseta de măsurare, va determina câmpul relevant pentru a fi măsurat. 
Durata măsurării poate fi setată în meniul de setări ca 1s, 4s, 12s sau 30 secunde.
Un inel albastru, care arată progresul, apare și contorizează timpul de măsurare. 
În cazul în care o întârziere este aleasă, din nou, în meniul de setări (0s, 2s, 10s sau 30s), o numărătoare inversă roșie va apărea mai întâi, până când începe măsurătoarea.
După măsurarea este afișată valoarea măsurată.
Apăsând pe caseta "enter actual" (introdu măsurarea reală), vă va permite să tastați valoarea măsurată.În funcție de numărul de puncte de date introduse pentru fiecare axă, de calibrare, vor fi nemodificate, un offset sau o extrapolare liniară, din care se va calcula valorile viitoare B-câmp.
Punctele de calibrare trebuie să fie alese astfel încât să reflecte domeniul de măsurare testat.


Amintiți-vă că această aplicație este DOAR PENTRU INDICAȚIE (aproximativă) şi că exactitatea indicaţiilor depinde mult de calitatea senzorului din telefonul dvs. Telefonul nu este conceput să funcţioneze cu mare acurateţe de măsurare.
Utilizați un Gauss metru calibrat în cazul în care este necesar să efectuaţi măsurători precise!.

Linkuri utile:
http://camp-electromagnetic.infarom.ro/index.html

http://jurnalparanormal.ro/content/ce-ne-ascund-guvernele-despre-telefonie-mobil%C4%83-3-din-4

https://ro.wikipedia.org/wiki/Sistemul_de_unit%C4%83%C8%9Bi_CGS_%C3%AEn_electromagnetism


Playlistul meu youtube Energetica corpului uman   katona nicolae

Află ce este Rezonanţa, Rezonanţa Schumann, Terapia prin Rezonanţă   http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.com/2016/12/afla-ce-este-rezonanta-rezonanta.html


CĂRŢI SPIRITUALITATE, EZOTERISM, PARANORMAL, PARAPSIHOLOGIE (şi nu numai) recomandate de Kato : 

De AICI sau AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde.

Dacă ţi-a plăcut:
- dă un Like şi o Distribuire ( pe PC latura din stânga a monitorului şi sub fiecare articol, pe dispozitivele mobile în partea de jos a ecranului - 2 săgeţi de apăsat pt Urmărire (Follow) şi Partajare / Distribuire, şi sub fiecare articol )

- pe PC apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks). 

abonează-te prin email, prin serviciul FeedBurner la acest blog aici : http://feeds.feedburner.com/Kato-ParapsihologieExtrasenzorial  

Abonează-te la postările noi ale blogurilor mele prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : 

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen în căsuţa de "Căutare", sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) :  http://youtube.com/user/katonanico

Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Mulţumesc !

Aici ai linkul către Cuprinsul tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Loveblog4all" la un click distanţă - peste 500 articole ! : http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

  

software-deals.ro


Evenimente generale Cluj Allevents.in:

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu